fredag 30. januar 2009

Påskekake (gul kake)

5 eggehviter
200 gr malte mandler
200 gr. Melis
1 ts bakepulver

Stivpisk eggehviter. Bland sammen mandler, melis og bakepulver. Bland dette forsiktig i eggehvitene. Ha deigen i en godt smurt form (24-26 cm springform). Steke kaken nederst i ovnen ved 175 grader i ca 35-40 min. ta ut kaken og la den stå litt før du tar den ut av ovnene.

Glasur:
5 eggeplommer
1 dl fløte
125 gr sukker
1 ts vaniljesukker
150 gr smeltet smør.

Rør sammen i et kokekar eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker. Sett det over middels sterk varme og rør hele tiden til det koker opp. Ta kjelen av varmen, rør hele tiden under kraftig omrøring helles det smeltede smøret i. Rør godt samen. Sett det kjølig 2-3 timer, gjerne over natten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar