fredag 30. januar 2009

Reidar's karamellpudding

1.5 L H-melk (Lettmelk kan brukes)
6 store Egg
5 dl sukker
1 vanilje stang eller 2 ts vanilje sukker
3 dl krem

Redskap:
2 L brødform (denne varmes opp i stekeovnen på 150 grader eller i varmt vannbad)
stekepanne

Ved bruk av vanilje stang, varm opp melken til nesten kokepunkt med stangen i, avkjøl melken.
Ha sukkeret i en kald steke panne (ikke teflon da pannen blir ødelagt). Sett pannen på den store kokeplaten (900 – 1200W) og smelt sukkeret til den blir brun som en hassel nøtt eller at du kjenner svak brent lukt. Hel så over ca 1 dl (1/3) av sukkeret i brødformen slik at bunnen blir dekket. I steke pannen heller du 2 dl kokende vann som du rører ut i karamellen. (NB stekepannen må være tatt av platen). Hell karamell sirupen opp i noe som tåler varme og avkjøl.

Sett stekeovnen på ca. 130 grader.

Rør inn egg i den avkjølte melken og sil av, hell røren så opp i brødformen. Karamell puddingen stekes så i vannbad på nederste rille. Steketid ca. 2 timer, puddingen er klar når du kan slå forsiktig på den med en skje uten at den brister.

Pisk kremen ved servering, kremen skal ha lett (løs) konsistens og rør inn karamell sirup til ønsket smak oppnås, man kan også broke avkaramellsausen fra puddingen men vil fort skille seg fra kremmen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar