fredag 30. januar 2009

Grete's ovnsbakte Steinbitfilet

(4 pers.)

1 - 1,2 kg Steinbitfilet
2 pk bacon
1 pk pinjekjerner
2 pk sukkererter
fersk basilikum
hvitløk

Er fisken tynn så legges de opp på hverandre, hvis fisken er tykk så del den slik at man får to tynne stykker. Hakk basillikum og hvitløk og legg det mellom fiske stykkene husk salt og pepper inni. Bind dette sammen med hyssing. Krydre med salt og peppper utenpå før den brunes i stekepanne. Når den er brunet legges den over i en ildfast form. Hakk opp en pk. bacon og strø dette over fisken sammen med pinjekjerner. Den andre pakken stekes og has som tilbehør. Fisken stekes i ovnen på ca. 180-200 grader i 25-35 min. Sukker erter kokes. Hvis det blir igjen pinjekjerner så kan disse stekes sammen med resten av baconet.

Serveres sammen med hjemmelaget postestappe. Kok opp poteter med krydder, når potetene er møre heller vannet av. Ha i smør, presset hvitløk og evt. fersk hakket basillikum. Mos dette sammen og spe med melk og fløte.

Sukkerertene kokes i noen få minutter slik at de fortsatt er knasenede.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar