Pakistansk kylling:
1 hel rå kylling eller ca 6 kyllingfillet i store biter.
1 dl kefir
1 dl mais olje
3 ss tandori krydder
(evt. Cayennepepper)
Marinaden blandes og blandes med kyllingen. La det stå kaldt over natten. Ha alt over i en langpanne og stek det på 220 grader i ca 40 minutter.
Kålsalat:
1 kålhodet strimlet fint
1 finhakket løk
4 ss olje
1 ss edikk
Salt/pepper
Presset hvitløk
Alt blandes sammen og settes kjølig noen timer.
Pesto av soltørkene tomater:
1 glass soltørkene tomater i olje
Fersk basilikum
Litt olje fra glasset
Kjøres i foodprosessoren til det har en pestokonsistens. God å smøre på brød eller ha som tilbehør.
Marinerte scampi:
1 kg rå scampi
1 ½ dl teryakisaus
1 ½ dl oystersaus
1 hel hvitløk hakkes
2 røde chili hakkes
Alt blandes og stekes i langpanne eller jerngryte.
Scampi dip:
5 dl majones
½ finhakket chili
½ bit finhakket ingefær
½ fedd hvitløk
½ potte koriander i strimler og gressløk
Ha i ca 3 ½ cl soyasaus og
1 ss hvitvinseddik
Smakes til med sort pepper
Ha vann i ved behov til rett konsistens.
Friterte scampi:
Skrell scampi og ha på litt salt. Panere disse med mel, egg, sesamfrø og brødkrum.
Friteres i gryte i ca 180 grader varm olje til de er gylden brune.
Spicy kjøttboller:
1 kg malt lammekjøtt
1 ts salt
1 ts pepper
2 båter hvitløk
½ revet muskat
2 egg
1 ½ ss mel
1 ½ ss potetmel
2 ½ dl vann
1 ts tabasko
2 sjalottløk
2 ss chilisaus
1 ts cayennepepper
Alt blandes og stekes som små boller i stekepanne.
Marinerte blåskjell:
Stek grovhakket løk, hvitløk og gulrøtter i olivenolje i en kjele. Tilsett vaskede blåskjell og av over hvitvin. Ha på et lokk og la det koke i ca 3 min (til blåskjellene åpner seg) Kraften siles bort (kan evt. Brukes til fiskesaus) og ha på marinaden.
Marinade: olivenolje, finhakket rød løk, persille og cherrytomater blandes sammen. Tilsett litt balsamicoeddik og smak til med salt og pepper.
Rømme og urtedressing:
2½ dl lettrømme
2 ss sitronsaft
1 ss sukker
½ ts salt
½ ts nykvernet pepper
3 ss hakkede friske urter (rosmarin, basilikum, timian osv.)
Bland sammen ingrediensene og server dressingen som dip til tapas.
fredag 30. januar 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar