søndag 28. mars 2010

Smørgås Tårta (svensk smørbrød-kake)

Denne oppskriften har jeg fått av min gode kollega Laila som har bodd noen år i Sverige. Denne har vært stor suksess hjemme og på jobb til påskelunch.

3 store skårene brød (beregn 3-4 skiver per pers)
10 egg
2 dobble pakker majones (lett)
2 pk skinkeost
2 pk baguettskinke (har også brukt løvtynn pastrami)
2 bokser reker
1 hvit ost (kan sløyfes, går lite av hvitosten)
20 skiver roastbeef

Pynt: agurk, paprika, rødløk, rapidsalat og sitron.

Skjær av skorpe og fordel brødet utover et stort serveringsfat. Lag en branding av kokte hakkede egg og majones. Smør det utover brødet. Lett et nytt lag brød og smør på skinkeost. Nytt lag brød på toppen og smør på en pose majones på toppen. Pynt med salatblader hele veien rundt så det dekker sidene. Legg på godt med pålegg i rader på toppen.

Det kan være lurt å fylle brødet kvelden før den pyntes, da blir den ikke tørr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar