fredag 27. august 2010

Anettes lune potetsalat

Her er en super lett oppskrift på en lun potetsalat som jeg fikk smake da jeg var hos Anette Wannebo en sommerdag i juni.

Kok opp en kjele med passe mengde små delikatesse poteter, de skal kokes med en god del havsalt. Har man ikke sånne poteter kan man også dele opp nypoteter i litt store biter og koke de.

Mens potetene kokes lager du en blanding av følgende ingredienser:

1 potte frisk basillikum - fin hakkes
1 rød løk - fin hakkes
1 boks Jarlsberg i Chilimarinade (ikke bruk all oljen, da blir det for sterkt)
salt/pepper
Olivenolje

Bland alt sammen,og spe med litt av oljen fra osten for å få litt mere smak.

Når potetene er ferdige hells vannet av, og de dampes lett. Ta kjelen av platen og hell i blandingen. Rør det godt sammen forsiktig og sett på lokket. Den holder seg lenge varm i kjelen så lenge lokket er på. Når resten av maten er ferdig serveres potetene som da er blitt lune med smeltet ost. Kan også bruke feta ost, bytte ut basillikum med persille, osteterninger med revet ost osv. Mange muligheter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar